Om SISC

Stockholm International Swimming Club grundades 2015 av Anna K. Lindegren och Oxana Lundström. De flyttade till Sverige för att studera och träffades 2013 när de undervisade i simning vid SSIF, studentidrottsföreningen vid Stockholms universitet. De flesta deltagarna var internationella studenter och många var nybörjare.

2015 startade Anna och Oxana sin egen simskola – Stockholm International Swimming Club (SISC). Idag finns det åtta simlärare som undervisar nybörjare och mer avancerade simmare i bassänger samt i öppet vatten. Dessutom har SISC lärt asylsökande att simma genom Vattenstart-programmet sedan 2018. Mer än 100 personer har lärt sig simma med SISC.

Projektet Vattenstart är finansierat av Länsstyrelsen Stockholm. Tack vare samarbetet, kan vi erbjuda gratis simlektioner för vuxna asylsökande. År 2021 genomför vi två projekt i Sverige – en i Stockholms län och en i Kalmar län. Projektet i Stockholm inkluderar simlektioner för vuxna tillsammans med sina barn.

Om du är asylsökande och är intresserad av att delta i programmet, kontakta oss så lägger vi ditt namn på en väntelista. Vi kommer att kontakta dig när vi har mer information om kursstart!

Just nu kan du anmälla dig till en simkurs för nybörjare i Kalmar.